Kleurrijke en vegetarische maaltijd voor 4 personen, gezond, zoet en een scherp randje.
Verwarm de over eerst voor op 160 graden. Dit kun je ook iets later doen, tijdens het koken van de rijst.
Versnipper eerst de uien en de peterselie. De bouillon kun je ook alvast klaarzetten door eerst de benodigde hoeveelheid water te koken en een bouillonblokje toe te voegen. Roer het even goed door om een evenredige bouillon te krijgen. Verhit daarna de olijfolie in een grote sauspan, op middelhoog vuur tot het heet is en kook en roer de rijst, uien peterselie 3 tot 5 minuten, of tot de rijst bruin wordt. Roer de kaneel, peper en zout er door en voeg geleidelijk de bouillon toe.
Breng het geheel aan de kook en draai de pit laag. Doe een deksel op de pan en kook het mengsel in, gedurende 18 tot 20 minuten, of tot de vloeistof is geabsorbeerd en de rijst gaar is. Halveer in de tussentijd de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en in leg ze in kokend water, 5 tot 7 minuten. Let er op dat de paprika´s knapperig blijven, en giet ze dan af.
De tomaten, honing en geplette rode pepers mogen nu tezamen in een bakvorm (30 x 20cm); meng het goed door elkaar voor een mooie saus. Zet 60ml van de saus apart. Pak de afgegoten en gekookte paprikahelften en zet ze in de saus die nog in de bakvorm zit.
Wanneer de rijst klaar is, verwijder je deze van het vuur en roer je de (uitgelekte) kikkererwten, de krenten en de apart gezette saus door elkaar in een aparte kom. Verdeel de rijst met het zojuist gemaakte sausmengsel met de krenten en kikkererwten over de paprikahelften in de bakvorm. Bedek de vorm strak met folie en plaats de vorm in de oven. Bak de paprika’s met het mengsel en in de saus op 160°C gedurende 30 minuten.
Dek in de tussentijd de tafel, neem een heerlijk glas wijn of bier, klets wat samen en geniet na de oventijd samen van een heerlijke vegetarische maaltijd, yam!
Find it online: https://honingheerlijkheden.nl/gevulde-paprika/