Print

Kaastaart met honing en mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Geniet van deze heerlijke frisse, maar ook hartige kaastaart met honing en mango.

Ingredients

Scale
  • 40 gram margarine of een boter naar eigen keuze
  • 2 el heldere honing
  • 200 gram havermout
  • 1 grote, eetrijpe, mango
  • 275 gram Monchou roomkaas
  • 1,75 dl yoghurt
  • 1 limoen
  • 3 el appelsap
  • 4 tl gelatinepoeder

Instructions

Verwarm eerst de oven voor op 200°C. Klop daarna de boter of margarine met de honing in een kom tot een licht en romig mengsel. Schep de havermout er door en bedek de bodem van een springvorm met dit mengsel, druk het stevig aan, zodat je straks ook een stevige bodem krijgt. Zet de springvorm met het bodemmengsel 12 tot 15 minuten in de oven tot het lichtbruin is. Haal de springvorm uit de oven en laat het afkoelen. Snijd in de tussentijd de mango en blokjes en rasp wat schil van de limoen, voeg deze samen met de kaas en de yoghurt in een keukenmachine en draai het tot een glad mengsel. Let op! Bewaar wat plakjes / partjes mango en limoen voor de garnering van de taart. Doe nu de appelsap in een kleine vuurvaste kom en strooi hier het gelatinepoeder bij in. Laat even trekken, terwijl je de kom boven kokend water plaatst (het water heb je al met een waterkoker of pan met water laten koken en in een pan gedaan). Roer tot de gelatine opgelost is en voeg het dan door het kaasmengsel. Schep de volledige vulling over de havermoutbodem, als deze helemaal is afgekoeld, en zet de taart in de koelkast tot hij opgestijfd en stevig is, in ieder geval een uur. Eenmaal uit de koelkast kun je de rand van de springvorm verwijderen en de frisse kaastaart op een schaal zetten, garneren met de mango en limoen en…., smullen maar!

Notes

De tijd die de taart in de koelkast moet staan, is niet meegenomen in de bereidingstijd, er komt minimaal een uur opstijf tijd bij 😉

Keywords: Kaastaart, honing, mango, fris, hartig, gebak