Kaastaart met honing en mango

Geniet van deze heerlijke frisse, maar ook hartige kaastaart met honing en mango.
Print

Kaastaart met honing en mango

Geniet van deze heerlijke frisse, maar ook hartige kaastaart met honing en mango.

  • Author: Kim De Jong
  • Prep Time: 30
  • Cook Time: 15
  • Total Time: 45 minutes
  • Method: Bakken

Ingredients

Scale
  • 40 gram margarine of een boter naar eigen keuze
  • 2 el heldere honing
  • 200 gram havermout
  • 1 grote, eetrijpe, mango
  • 275 gram Monchou roomkaas
  • 1,75 dl yoghurt
  • 1 limoen
  • 3 el appelsap
  • 4 tl gelatinepoeder

Instructions

Verwarm eerst de oven voor op 200°C. Klop daarna de boter of margarine met de honing in een kom tot een licht en romig mengsel. Schep de havermout er door en bedek de bodem van een springvorm met dit mengsel, druk het stevig aan, zodat je straks ook een stevige bodem krijgt. Zet de springvorm met het bodemmengsel 12 tot 15 minuten in de oven tot het lichtbruin is. Haal de springvorm uit de oven en laat het afkoelen. Snijd in de tussentijd de mango en blokjes en rasp wat schil van de limoen, voeg deze samen met de kaas en de yoghurt in een keukenmachine en draai het tot een glad mengsel. Let op! Bewaar wat plakjes / partjes mango en limoen voor de garnering van de taart. Doe nu de appelsap in een kleine vuurvaste kom en strooi hier het gelatinepoeder bij in. Laat even trekken, terwijl je de kom boven kokend water plaatst (het water heb je al met een waterkoker of pan met water laten koken en in een pan gedaan). Roer tot de gelatine opgelost is en voeg het dan door het kaasmengsel. Schep de volledige vulling over de havermoutbodem, als deze helemaal is afgekoeld, en zet de taart in de koelkast tot hij opgestijfd en stevig is, in ieder geval een uur. Eenmaal uit de koelkast kun je de rand van de springvorm verwijderen en de frisse kaastaart op een schaal zetten, garneren met de mango en limoen en…., smullen maar!

Notes

De tijd die de taart in de koelkast moet staan, is niet meegenomen in de bereidingstijd, er komt minimaal een uur opstijf tijd bij 😉

Keywords: Kaastaart, honing, mango, fris, hartig, gebak

Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto met ons! We vinden het leuk om te zien wat je hebt gemaakt.

Bekijk ook

Je kan meer met honing dan je denkt

Honing is een veelzijdig natuurproduct dat je in allerlei lekkere etenswaren kunt verwerken. In de bijZaak kun je veel meer dan zomaar honing kopen. We hebben een divers assortiment van de lekkerste bijenproducten die je gerechten een uitgesproken smaak kunnen geven. Met behulp van natuurlijke aroma’s en een beetje creativiteit kun je eenvoudige honing een exotische tint geven. Deze bijenproducten zijn voor de honingliefhebber die op zoek is naar iets uitdagends.

Bijenwas, een veelzijdig product

Al sinds er bijen zijn is er bijenwas. Nadat een imker de honing uit de honingraten heeft geslingerd blijven er harde geelachtige geraamten over. Hier komt de bijenwas vandaan. Het is het stevige vettige goedje waarmee bijen hun cellen maken. Deze cellen zijn kleine broedkamers voor de volgende generatie bijenlarven. Door de eeuwen heen hebben mensen niet alleen de honing van de bijen kunnen gebruiken als zoetmiddel, maar ook de honingraten. In deze blog zal de veelzijdigheid van bijenwas in ons dagelijkse leven worden verkend.

Andere nectar, andere honing, andere smaak

Honing is een onmisbaar ingrediënt in onze keuken. In tegenstelling tot de eenvoudige zoete smaak van suikerkristallen heeft honing naast een opvallende smaak ook een eigenzinnige textuur. Onder de honingsoorten zelf zijn er veel verschillen. Niet alleen de soort maar ook de manier waarop verse honing wordt gemaakt heeft invloed op de smaakervaring. In de webshop van de bijZaak kun je uit een divers assortiment aan honingsoorten kiezen. Maar welke verschillende soorten nectar worden onze honingsoorten gemaakt? En wat

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen

Verder winkelen