Print

Maak gemakkelijk een frisse, zelfgemaakte kwarktaart. Lekker gezoet met honing en een gezonde bite met amandelen.

Ingredients

Scale

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 50 gram suiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 eierdooier
  • bakpapier en droge bonen voor het blind bakken

Voor de vulling:

  • 150 gram gepelde amandelen
  • 250 gram kwark
  • 4 el honing
  • 2 eieren
  • 2 el citroensap
  • 1 tl koekkruiden of speculaaskruiden
  • Poedersuiker en kaneel om de kwarttaart mee te besprenkelen

Instructions

Maak eerst het deeg:

Doe de bloem met de, in stukjes gesneden, boter in een kom. Voeg de suiker en de zout toe en wrijf dit met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg nu de eierdooier en een paar lepels koud water toe. Kneed het nu tot een samenhangend geheel, voeg niet meer water toe dan nodig. TIP: het deeg kan ook in een foodprocessor gemaakt worden. Maak er een afgeplatte bal van en laat deze, verpakt in plastic folie, een uur in de koelkast rusten.

Voor de vulling:

Rooster de amandelen in een licht ingevette koekenpan tot ze beginnen te kleuren, laat ze op een bord afkoelen en laat ze in tact. Je hoeft ze niet klein te maken. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm van ca 30 cm doorsnede in. Rol nu het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Rol net zo lang tot het groot genoeg is voor de taartvorm. Leg de deeg in de vorm, prik deze in met een vork en leg daarna het bakpapier er overheen. Daar bovenop mogen de bonen gelegd worden om te voorkomen dat het deeg gaat rijzen. Zet de vorm nu voor 15 minuten in de oven. In de tussentijd mag de kwark in een kom, samen met de honing, de citroensap, de eieren, de kruiden en de amandelen. Roer het geheel goed door elkaar.

De taart klaar maken:

Wanneer de deegbodem klaar is, haal je deze uit de oven, het bakpapier en de bonen haal je eraf en kun je eventueel opbergen om een andere keer nogmaals te gebruiken. Schep het kwarkmengsel op de deeg en plaats de taart nogmaals in de oven. Na 30 minuten is het mengsel gestold en klaar om opgepeuzeld te worden. Bestrooi de taart voor het serveren nog wel even met de poedersuiker en het kaneel.

Keywords: Kwarktaart Honing Bakken