Rauwe honing
Acaciahoning
Acaciahoning is een zachte, doorzichtige honingsoort die een lichte kleur krijgt van hangende witte bloemen. Omdat de honing pas na lange tijd kristalliseert is acaciahoning uitermate geschikt om lang goed te houden. Acaciahoning kun je voor van alles gebruiken, van warme tot koude gerechten. Hoewel het aantal acaciabossen in Europa beperkt is heeft deze honing zich al geruime tijd een weg gebaand naar ons smaakpallet. Deze bomen zijn gevoelig voor een schommelende weersverwachting. In extra droge maanden is er vooral sprake van een lagere nectaropbrengst. De bomen bloeien in het late voorjaar en de vroege zomer.
In tegenstelling tot de acaciahoning heeft kastanjehoning een diepe donkere kleur. Het is een roodbruine donkere honing met een nootachtige smaak. De kastanjehoning is eerder mildzoet dan mierzoet en kan zelfs een bittere nasmaak geven. Dit leent zich uitstekend voor een yoghurtgerecht of een volkorenbroodje met noten, vruchten of kaas. Kastanjehoning wordt veelal in Frankrijk gewonnen.
Kastanjehoning
In tegenstelling tot de acaciahoning heeft kastanjehoning een diepe donkere kleur. Het is een roodbruine donkere honing met een nootachtige smaak. De kastanjehoning is eerder mildzoet dan mierzoet en kan zelfs een bittere nasmaak geven. Dit leent zich uitstekend voor een yoghurtgerecht of een volkorenbroodje met noten, vruchten of kaas. Kastanjehoning wordt veelal in Frankrijk gewonnen.
Lindehoning
De lindehoning wordt veelal gewonnen in de Benelux. Lindebomen geven een sterke muntachtige geur af die je direct proeft in het product. Het is een honing die goed mengt met een warme kop thee of op een broodje. Bijen zijn gek op lindenectar en deze honing wordt geproduceerd door imkers uit Noord-Nederland. Het is een echt seizoensproduct dat alleen maar in juni wordt gemaakt. Aan het begin van de zomer hangt de imposante lindeboom vol met bloementrosjes die de honing zo’n verfijnde smaak geven.
Boekweithoning
In tegenstelling tot de eerdergenoemde honingsoorten komt boekweithoning niet van een boom. Boekweit is een plant met veel verschillende toepassingen, van boekweitmeel tot het oogsten en doppen van de grutten. Boekweithoning is donker van kleur en stroopachtig van textuur. De lichte fruitachtige tinten doen eveneens denken aan de smaak van stroop. Boekweithoning komt rechtstreeks van het bijenpark in Terschelling.