Recepten

Linzensalade met rode biet en feta
Heidi van FabulousFeelingBlog “Ik ben dol op lekkere maar vooral makkelijke salades…”

Gevulde paprika
Kleurrijke en vegetarische maaltijd voor 4 personen, gezond, zoet en een scherp randje.

Kwarktaart met honing en amandelen
Maak gemakkelijk een frisse, zelfgemaakte kwarktaart. Lekker gezoet met honing en een gezonde bite met amandelen.

Bijenwas, een veelzijdig product
Al sinds er bijen zijn is er bijenwas. Nadat een imker de honing uit de honingraten heeft geslingerd blijven er harde geelachtige geraamten over. Hier komt de bijenwas vandaan. Het is het stevige vettige goedje waarmee bijen hun cellen maken. Deze cellen zijn kleine broedkamers voor de volgende generatie bijenlarven. Door de eeuwen heen hebben mensen niet alleen de honing van de bijen kunnen gebruiken als zoetmiddel, maar ook de honingraten. In deze blog zal de veelzijdigheid van bijenwas in ons dagelijkse leven worden verkend.

Andere nectar, andere honing, andere smaak
Honing is een onmisbaar ingrediënt in onze keuken. In tegenstelling tot de eenvoudige zoete smaak van suikerkristallen heeft honing naast een opvallende smaak ook een eigenzinnige textuur. Onder de honingsoorten zelf zijn er veel verschillen. Niet alleen de soort maar ook de manier waarop verse honing wordt gemaakt heeft invloed op de smaakervaring. In de webshop van de bijZaak kun je uit een divers assortiment aan honingsoorten kiezen. Maar welke verschillende soorten nectar worden onze honingsoorten gemaakt? En wat

Kaastaart met honing en mango
Geniet van deze heerlijke frisse, maar ook hartige kaastaart met honing en mango.