Gevulde paprika

Kleurrijke en vegetarische maaltijd voor 4 personen, gezond, zoet en een scherp randje.
Print

Gevulde paprika (4 personen)

Kleurrijke en vegetarische maaltijd voor 4 personen, gezond, zoet en een scherp randje.

  • Author: Kim De Jong
  • Prep Time: 15
  • Cook Time: 55
  • Total Time: 1 hour 10 minutes
  • Method: Koken

Ingredients

Scale
  • 1 el olijfolie
  • 180 ml ongekookte Basmati rijst
  • 4 uien
  • peterselie
  • 1/4 tl gemalen kaneel
  • 1/4 tl gemalen peper
  • 1/4 tl zout
  • 500 ml groentebouillon
  • 4 middelgrote paprika’s; verschillende kleuren
  • 1 blik geplette tomaten in puree
  • 60 ml  honing
  • 1/2 tl geplette rode pepers
  • 1 blik kikkererwten
  • 80 mg gedroogde krenten of rozijnen

Instructions

Verwarm de over eerst voor op 160 graden. Dit kun je ook iets later doen, tijdens het koken van de rijst.

Versnipper eerst de uien en de peterselie. De bouillon kun je ook alvast klaarzetten door eerst de benodigde hoeveelheid water te koken en een bouillonblokje toe te voegen. Roer het even goed door om een evenredige bouillon te krijgen. Verhit daarna de olijfolie in een grote sauspan, op middelhoog vuur tot het heet is en kook en roer de rijst, uien peterselie 3 tot 5 minuten, of tot de rijst bruin wordt. Roer de kaneel, peper en zout er door en voeg geleidelijk de bouillon toe.

Breng het geheel aan de kook en draai de pit laag. Doe een deksel op de pan en kook het mengsel in, gedurende 18 tot 20 minuten, of tot de vloeistof is geabsorbeerd en de rijst gaar is. Halveer in de tussentijd de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en in leg ze in kokend water, 5 tot 7 minuten. Let er op dat de paprika´s knapperig blijven, en giet ze dan af.

De tomaten, honing en geplette rode pepers mogen nu tezamen in een  bakvorm (30 x 20cm); meng het goed door elkaar voor een mooie saus. Zet 60ml van de saus apart. Pak de afgegoten en gekookte paprikahelften en zet ze in de saus die nog in de bakvorm zit.

Wanneer de rijst klaar is, verwijder je deze van het vuur en roer je de (uitgelekte) kikkererwten, de krenten en de apart gezette saus door elkaar in een aparte kom. Verdeel de rijst met het zojuist gemaakte sausmengsel met de krenten en kikkererwten over de paprikahelften in de bakvorm. Bedek de vorm strak met folie en plaats de vorm in de oven. Bak de paprika’s met het mengsel en in de saus op 160°C gedurende 30 minuten.

Dek in de tussentijd de tafel, neem een heerlijk glas wijn of bier, klets wat samen en geniet na de oventijd samen van een heerlijke vegetarische maaltijd, yam!

Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto met ons! We vinden het leuk om te zien wat je hebt gemaakt.

Bekijk ook

Je kan meer met honing dan je denkt

Honing is een veelzijdig natuurproduct dat je in allerlei lekkere etenswaren kunt verwerken. In de bijZaak kun je veel meer dan zomaar honing kopen. We hebben een divers assortiment van de lekkerste bijenproducten die je gerechten een uitgesproken smaak kunnen geven. Met behulp van natuurlijke aroma’s en een beetje creativiteit kun je eenvoudige honing een exotische tint geven. Deze bijenproducten zijn voor de honingliefhebber die op zoek is naar iets uitdagends.

Bijenwas, een veelzijdig product

Al sinds er bijen zijn is er bijenwas. Nadat een imker de honing uit de honingraten heeft geslingerd blijven er harde geelachtige geraamten over. Hier komt de bijenwas vandaan. Het is het stevige vettige goedje waarmee bijen hun cellen maken. Deze cellen zijn kleine broedkamers voor de volgende generatie bijenlarven. Door de eeuwen heen hebben mensen niet alleen de honing van de bijen kunnen gebruiken als zoetmiddel, maar ook de honingraten. In deze blog zal de veelzijdigheid van bijenwas in ons dagelijkse leven worden verkend.

Andere nectar, andere honing, andere smaak

Honing is een onmisbaar ingrediënt in onze keuken. In tegenstelling tot de eenvoudige zoete smaak van suikerkristallen heeft honing naast een opvallende smaak ook een eigenzinnige textuur. Onder de honingsoorten zelf zijn er veel verschillen. Niet alleen de soort maar ook de manier waarop verse honing wordt gemaakt heeft invloed op de smaakervaring. In de webshop van de bijZaak kun je uit een divers assortiment aan honingsoorten kiezen. Maar welke verschillende soorten nectar worden onze honingsoorten gemaakt? En wat

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen

Verder winkelen