Appeltjes in de pan met honing

Heerlijk warme appeltjes met gember, anijszaadjes en natuurlijk met honing. Extra lekker met een licht geroosterd broodje.
Print

Appeltjes in de pan met honing

  • Author: Kim De Jong

Ingredients

Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto met ons! We vinden het leuk om te zien wat je hebt gemaakt.

Print

Appeltjes in de pan met honing

Heerlijk warme appeltjes met gember, anijszaadjes en natuurlijk met honing. Extra lekker met een licht geroosterd broodje.

  • Author: Kim De Jong
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 10
  • Total Time: 20 minutes

Ingredients

Scale
  • boter of margarine
  • 4 appels
  • 125 gram spek
  • gemberpoeder
  • anijszaadjes
  • boter
  • peper en zout naar smaak
  • tl honing
  • kaneel naar smaak

Instructions

Neem het spek, snijd het in heel fijne reepjes en bak ze kort, al dan niet, in boter. Ontpit de appels, met een appelboor of zoals jij het gewend bent om te doen. Snijd ze vervolgens in kleine stukjes en voeg ze bij de spekreepjes. Laat ze zachtjes sudderen en leg voor 1 minuut een deksel op de pan, zodat de appelstukjes lekker smeuïg worden. Voeg nu de gemberpoeder, anijszaadjes en een klein puntje boter toe. Doe daarna de honing erbij en breng het verder op smaak met peper en zout. Als laatste strooi je de kaneel er overheen en klaar is jouw overheerlijke en warme ontbijt of brunch.

Maak het extra smakelijk met een licht geroosterd broodje, bon appétit

Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto met ons! We vinden het leuk om te zien wat je hebt gemaakt.

Bekijk ook

Je kan meer met honing dan je denkt

Honing is een veelzijdig natuurproduct dat je in allerlei lekkere etenswaren kunt verwerken. In de bijZaak kun je veel meer dan zomaar honing kopen. We hebben een divers assortiment van de lekkerste bijenproducten die je gerechten een uitgesproken smaak kunnen geven. Met behulp van natuurlijke aroma’s en een beetje creativiteit kun je eenvoudige honing een exotische tint geven. Deze bijenproducten zijn voor de honingliefhebber die op zoek is naar iets uitdagends.

Bijenwas, een veelzijdig product

Al sinds er bijen zijn is er bijenwas. Nadat een imker de honing uit de honingraten heeft geslingerd blijven er harde geelachtige geraamten over. Hier komt de bijenwas vandaan. Het is het stevige vettige goedje waarmee bijen hun cellen maken. Deze cellen zijn kleine broedkamers voor de volgende generatie bijenlarven. Door de eeuwen heen hebben mensen niet alleen de honing van de bijen kunnen gebruiken als zoetmiddel, maar ook de honingraten. In deze blog zal de veelzijdigheid van bijenwas in ons dagelijkse leven worden verkend.

Andere nectar, andere honing, andere smaak

Honing is een onmisbaar ingrediënt in onze keuken. In tegenstelling tot de eenvoudige zoete smaak van suikerkristallen heeft honing naast een opvallende smaak ook een eigenzinnige textuur. Onder de honingsoorten zelf zijn er veel verschillen. Niet alleen de soort maar ook de manier waarop verse honing wordt gemaakt heeft invloed op de smaakervaring. In de webshop van de bijZaak kun je uit een divers assortiment aan honingsoorten kiezen. Maar welke verschillende soorten nectar worden onze honingsoorten gemaakt? En wat

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen

Verder winkelen