Kastanjejam

Zelfgemaakte kastanjejam, zoete lekkernij voor op brood, en in de kast
Print

Kastanjejam

Zelfgemaakte kastanjejam, zoete lekkernij voor op brood, en in de kast

  • Author: Kim De Jong
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 45
  • Total Time: 55 minutes

Ingredients

Scale
  • 2 kg tamme kastanjes
  • 1,5 kg suiker
  • 500 gram honing
  • 1,25 liter water
  • vanillestokje
  • sap van een halve citroen

Instructions

Snijd een kruis in de kastanjes en laat de kook er over heen gaan, ca. 5 minuten, ze laten zich dan gemakkelijk pellen. Verwijder de harde buitenschil en kook de binnenste kastanje met water en een beetje zout gaar. Haal daarna de binnenschil er af en wrijf de kastanjes door een zeef.

Kook nu een stroopje van water, honing, suiker, citroensap en het vanillestokje en voeg de puree van kastantjes toe wanneer het stroopje klaar is. Laat het nu gezamenlijk een half uur zachtjes koken. Verdeel de jam daarna in potten en sluit ze af wanneer het afgekoeld is en zet je heerlijke kastanjejam in de kast, of besmeer je broodje er gelijk mee… eet smakelijk!

Keywords: Jam Kastanje Zelfgemaakt

Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto met ons! We vinden het leuk om te zien wat je hebt gemaakt.

Bekijk ook

Je kan meer met honing dan je denkt

Honing is een veelzijdig natuurproduct dat je in allerlei lekkere etenswaren kunt verwerken. In de bijZaak kun je veel meer dan zomaar honing kopen. We hebben een divers assortiment van de lekkerste bijenproducten die je gerechten een uitgesproken smaak kunnen geven. Met behulp van natuurlijke aroma’s en een beetje creativiteit kun je eenvoudige honing een exotische tint geven. Deze bijenproducten zijn voor de honingliefhebber die op zoek is naar iets uitdagends.

Bijenwas, een veelzijdig product

Al sinds er bijen zijn is er bijenwas. Nadat een imker de honing uit de honingraten heeft geslingerd blijven er harde geelachtige geraamten over. Hier komt de bijenwas vandaan. Het is het stevige vettige goedje waarmee bijen hun cellen maken. Deze cellen zijn kleine broedkamers voor de volgende generatie bijenlarven. Door de eeuwen heen hebben mensen niet alleen de honing van de bijen kunnen gebruiken als zoetmiddel, maar ook de honingraten. In deze blog zal de veelzijdigheid van bijenwas in ons dagelijkse leven worden verkend.

Andere nectar, andere honing, andere smaak

Honing is een onmisbaar ingrediënt in onze keuken. In tegenstelling tot de eenvoudige zoete smaak van suikerkristallen heeft honing naast een opvallende smaak ook een eigenzinnige textuur. Onder de honingsoorten zelf zijn er veel verschillen. Niet alleen de soort maar ook de manier waarop verse honing wordt gemaakt heeft invloed op de smaakervaring. In de webshop van de bijZaak kun je uit een divers assortiment aan honingsoorten kiezen. Maar welke verschillende soorten nectar worden onze honingsoorten gemaakt? En wat

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen

Verder winkelen