Kastanjejam

Zelfgemaakte kastanjejam, zoete lekkernij voor op brood, en in de kast
Print

Kastanjejam

Zelfgemaakte kastanjejam, zoete lekkernij voor op brood, en in de kast

  • Author: Kim De Jong
  • Prep Time: 10
  • Cook Time: 45
  • Total Time: 55 minutes

Ingredients

Scale
  • 2 kg tamme kastanjes
  • 1,5 kg suiker
  • 500 gram honing
  • 1,25 liter water
  • vanillestokje
  • sap van een halve citroen

Instructions

Snijd een kruis in de kastanjes en laat de kook er over heen gaan, ca. 5 minuten, ze laten zich dan gemakkelijk pellen. Verwijder de harde buitenschil en kook de binnenste kastanje met water en een beetje zout gaar. Haal daarna de binnenschil er af en wrijf de kastanjes door een zeef.

Kook nu een stroopje van water, honing, suiker, citroensap en het vanillestokje en voeg de puree van kastantjes toe wanneer het stroopje klaar is. Laat het nu gezamenlijk een half uur zachtjes koken. Verdeel de jam daarna in potten en sluit ze af wanneer het afgekoeld is en zet je heerlijke kastanjejam in de kast, of besmeer je broodje er gelijk mee… eet smakelijk!

Keywords: Jam Kastanje Zelfgemaakt

Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto met ons! We vinden het leuk om te zien wat je hebt gemaakt.

Bekijk ook

Gevulde paprika

Kleurrijke en vegetarische maaltijd voor 4 personen, gezond, zoet en een scherp randje.

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen

Verder winkelen