Kwarktaart met honing en amandelen

Maak gemakkelijk een frisse, zelfgemaakte kwarktaart. Lekker gezoet met honing en een gezonde bite met amandelen.
Print

Maak gemakkelijk een frisse, zelfgemaakte kwarktaart. Lekker gezoet met honing en een gezonde bite met amandelen.

  • Author: Kim de Jong
  • Prep Time: 75
  • Cook Time: 45
  • Total Time: 2 hours
  • Method: Bakken

Ingredients

Scale

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 150 gram koude boter
  • 50 gram suiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 eierdooier
  • bakpapier en droge bonen voor het blind bakken

Voor de vulling:

  • 150 gram gepelde amandelen
  • 250 gram kwark
  • 4 el honing
  • 2 eieren
  • 2 el citroensap
  • 1 tl koekkruiden of speculaaskruiden
  • Poedersuiker en kaneel om de kwarttaart mee te besprenkelen

Instructions

Maak eerst het deeg:

Doe de bloem met de, in stukjes gesneden, boter in een kom. Voeg de suiker en de zout toe en wrijf dit met je vingertoppen tot een kruimelig mengsel. Voeg nu de eierdooier en een paar lepels koud water toe. Kneed het nu tot een samenhangend geheel, voeg niet meer water toe dan nodig. TIP: het deeg kan ook in een foodprocessor gemaakt worden. Maak er een afgeplatte bal van en laat deze, verpakt in plastic folie, een uur in de koelkast rusten.

Voor de vulling:

Rooster de amandelen in een licht ingevette koekenpan tot ze beginnen te kleuren, laat ze op een bord afkoelen en laat ze in tact. Je hoeft ze niet klein te maken. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een taartvorm van ca 30 cm doorsnede in. Rol nu het deeg uit op een met bloem bestrooid werkvlak. Rol net zo lang tot het groot genoeg is voor de taartvorm. Leg de deeg in de vorm, prik deze in met een vork en leg daarna het bakpapier er overheen. Daar bovenop mogen de bonen gelegd worden om te voorkomen dat het deeg gaat rijzen. Zet de vorm nu voor 15 minuten in de oven. In de tussentijd mag de kwark in een kom, samen met de honing, de citroensap, de eieren, de kruiden en de amandelen. Roer het geheel goed door elkaar.

De taart klaar maken:

Wanneer de deegbodem klaar is, haal je deze uit de oven, het bakpapier en de bonen haal je eraf en kun je eventueel opbergen om een andere keer nogmaals te gebruiken. Schep het kwarkmengsel op de deeg en plaats de taart nogmaals in de oven. Na 30 minuten is het mengsel gestold en klaar om opgepeuzeld te worden. Bestrooi de taart voor het serveren nog wel even met de poedersuiker en het kaneel.

Keywords: Kwarktaart Honing Bakken

Heb jij dit recept gemaakt? Deel dan een foto met ons! We vinden het leuk om te zien wat je hebt gemaakt.

Bekijk ook

Je kan meer met honing dan je denkt

Honing is een veelzijdig natuurproduct dat je in allerlei lekkere etenswaren kunt verwerken. In de bijZaak kun je veel meer dan zomaar honing kopen. We hebben een divers assortiment van de lekkerste bijenproducten die je gerechten een uitgesproken smaak kunnen geven. Met behulp van natuurlijke aroma’s en een beetje creativiteit kun je eenvoudige honing een exotische tint geven. Deze bijenproducten zijn voor de honingliefhebber die op zoek is naar iets uitdagends.

Bijenwas, een veelzijdig product

Al sinds er bijen zijn is er bijenwas. Nadat een imker de honing uit de honingraten heeft geslingerd blijven er harde geelachtige geraamten over. Hier komt de bijenwas vandaan. Het is het stevige vettige goedje waarmee bijen hun cellen maken. Deze cellen zijn kleine broedkamers voor de volgende generatie bijenlarven. Door de eeuwen heen hebben mensen niet alleen de honing van de bijen kunnen gebruiken als zoetmiddel, maar ook de honingraten. In deze blog zal de veelzijdigheid van bijenwas in ons dagelijkse leven worden verkend.

Andere nectar, andere honing, andere smaak

Honing is een onmisbaar ingrediënt in onze keuken. In tegenstelling tot de eenvoudige zoete smaak van suikerkristallen heeft honing naast een opvallende smaak ook een eigenzinnige textuur. Onder de honingsoorten zelf zijn er veel verschillen. Niet alleen de soort maar ook de manier waarop verse honing wordt gemaakt heeft invloed op de smaakervaring. In de webshop van de bijZaak kun je uit een divers assortiment aan honingsoorten kiezen. Maar welke verschillende soorten nectar worden onze honingsoorten gemaakt? En wat

Winkelwagen

0
image/svg+xml

Geen producten in de winkelwagen

Verder winkelen